Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Vörös áfonyás sertésborda



th_vorosafonyas_sertesborda.jpg [1]Hozzávalók:
6 sertésborda kicsit kiklopfolva
2 csésze friss vagy fagyasztott vörösáfonya (lehet fekete is)
3/4 csésze cukor
1 tk só
1/4 tk őrölt bors
kevéske víz

Elkészítés:

Serpenyőben, kevés olajban kicsit pirítsuk át a bordákat, majd itatóssal, szalvétával szedjük le róla a felesleges olajat.

Az áfonyát, a cukrot, a sót és a borsot engedjük fel 1 csésze vízzel, majd a fűszeres, gyümölcsös keverékünket öntsük a hús alá.

Forraljuk fel, majd lassú tűzön kb. 45 perc alatt főzzük, pároljuk puhára. Időről időre pótoljuk a távozó vizet.

Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 6,3 g, koleszterin: 37 mg, nátrium: 409 mg, teljes szénhidrát: 29,6 g, rosttartalom: 1,6 g, fehérje: 13,9 g


Elkészítési idő:

Energia (kcal):
230
Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/themes-inter/rec/afonyas_borda.htm