Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Sajtos-spenótos palacsinta



pancake [0]
Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
100 g liszt
3/8 l tej
3 tojás
2 evõkanál margarin
1 késhegynyi só
margarin a serpenyõ kikenéséhez
A töltelékhez:
500 g párolt, vagy kiolvasztott mirelit spenót
125 g sajt
225 ml tejszín
50 g margarin
40 g liszt
1 késhegynyi bors

Elkészítés:

Megolvasztjuk a margarint, ezután tejjel, tojással, liszttel és sóval csomómentesre keverjük. Az így kapott masszát lefedjük, és hideg helyen legalább 30 percig állni hagyjuk.

Kivajazunk egy tapadásgátló réteggel bevont 18 cm, vagy ennél kisebb átmérõjû palacsintasütõt, majd közepes hõfokon addig melegítjük, amíg a belecsöppentett vízcsepp nem serceg. Ekkor kis merõkanálnyi tésztát öntünk bele, és megforgatjuk a serpenyõt, hogy a tészta egyenletesen szétterüljön, majd kb. egy percig sütjük, míg az alsó fele aranybarna nem lesz. A palacsintát megfordítjuk, és még néhány másodpercig sütjük. Ha elkészült, tányérra csúsztatjuk, és fóliával lefedjük. Ebbõl a mennyiségbõl kb. 12 darab palacsintát készíthetünk.

A palacsinták közé mindig egy-egy darab fóliát teszünk.

(A palacsintákat le is fagyaszthatjuk: miután kihûltek 4 darabonként egy-egy mélyhûtõtasakba helyezzük õket. Lefagyasztva 1 hónapig eltarthatók.)

Közepes méretû lábasban, mérsékelt lángon megolvasztunk 50 g margarint, beleteszünk 40 g lisztet és egy késhegynyi borsot, majd lassanként hozzáöntjük a tejszínt. Gyenge hõfokon, kevergetve fõzzük, amíg a mártás besûrûsödik. Ezután a spenótot és a sajtot elvegyítjük benne, és kevergetve addig forrósítjuk, amíg a sajt meg nem olvad. A kész tölteléket rákenjük a palacsintákra, és feltekerjük õket.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept26.htm