Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Joghurtban sült csirkemell



th_joghurtoscsirke.jpg [1]
joghurtoscsirke [1]
Hozzávalók:
2 csirkemell
2 dl joghurt
2 fokhagymagerezd

őrölt bors
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 mokkáskanál pirospaprika (lehet csípős is)
1 késhegynyi kurkuma

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk.

A hűtőből kivéve tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük.

Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt levéve mindkét oldalát pirítsuk meg.


Elkészítési idő:
15 perc +pácolás
Energia (kcal):
152
Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept43.htm