Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Húsvéti "nyuszipiskóta"



Hozzávalók:
piskótatészta
vajkrém
kókuszreszelék
ételszínezõ
csoki- vagy marcipán nyuszi
csoki- vagy marcipán tojás
a piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
6 púpozott ek liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:

Készítsünk piskótatésztát, majd egy nagyobb pohárral vágjunk ki korongocskákat. Kenjük be vajkrémmel, majd szórjuk rá a zöld ételfestékkel enyhén megfestett kókuszreszeléket. Ezzel kész a nyuszi "zöld rétecskéje". Tegyük rá a nyuszit, és mellé a tojást. Készítsünk egy egész tálcáravalót belõle.

Piskótatészta

Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet tálba téve keverjük össze alaposan a sütőporral, a tojások fehérjét pedig egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd rászórjuk a maradék lisztet is. Dolgozzuk össze fakanállal, vigyázva arra, hogy a tojáshab ne nagyon törjön össze.

Béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral, és előmelegített sütőben süssük 200 fokon aranysárgára. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a tészta összeesik. Hagyjuk egy kicsit hűlni a sütőben, majd borítsuk ki óvatosan egy tálcára, húzzuk le a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni.

További húsvéti receptek [0]


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:
Dekorálhatjuk még színes cukorkákkal is. Gyermekek is könnyen elkészíthetik.
Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/themes-inter/rec/nyuszipiskota.htm