Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Fiatal csirke szőlővel



szolocsirke1 [0]
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
50 g fehér vagy kék szőlő, lehetőleg mag nélküli
2 evőkanál olaj
4 nagy, kicsontozott csirkemell (kb. 700 g)
1 evőkanál vaj vagy margarin
1 teáskanál étkezési keményítő
1/8 l száraz fehérbor
1/8 l főzőtejszín
só, fekete bors

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a szőlőt megmossuk és a szemeket félbevágjuk. Az olajat nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemellet sóval, borssal ízesítjük, és minden oldalról 5-6 percig sütjük, míg aranybarna színt kap, majd kivesszük és félrerakjuk.

A vajat a serpenyőbe tesszük és megolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és 3 percig üvegesre pároljuk. Egy csészében összekeverjük az étkezési keményítőt a borral, beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett 1-2 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Hozzáöntjük a tejszínt és a szőlőt, majd 1 percig főzzük. Ezután a csirkemellet a hús keletkezett levével ismét beletesszük a serpenyőbe és felforrósítjuk. Az elkészített mártást sóval és borssal ízesítjük, leöntjük vele a csirkemellet, és már tálalhatjuk is az ételt.

Ünnepi köretként kínálhatunk mellé vadrizst párolt gombával és összevágott lilahagymával.

Személyenként körülbelül 41 g fehérjét, 16 g zsírt, és 5 g szénhidrátot tartalmaz.


Elkészítési idő:
27 perc
Energia (kcal):
369
Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept50.htm