Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Citromos coeur a la creme cointreau-s naranccsal



orange1 [0]
Hozzávalók:
250 g mascarpone krémsajt
225 g túró
50 g finom kristálycukor
1 citrom reszelt héja és leve
spirál narancshéjból a díszítéshez
A cointreau-s narancshoz:
4 narancs
60 ml Cointreau
15 ml porcukor
10 ml kukoricaliszt

Elkészítés:

Egy robotgépben vagy mixerben a túrót sima masszává keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a kristálycukrot, a citrom héját valamint a levét, és rövid ideig együtt mixeljük. Ezután négy couer á lá créme formát (vagy ehhez hasonlót) kibélelünk muszlinnal, és beleadagoljuk a masszát. Felületüket elegyengetjük,majd a formákat egy tárcára tesszük, hogy a túróból esetleg kiszivárgó folyadékot felfogjuk.

A cointreau-s narancshoz kinyomjuk két narancs levét, egy mérõpohárba öntjük, majd vízzel feltöltjük 250 ml-re, és egy edénybe töltjük. A kukoricalisztet egy kis narancslével elkeverjük, és a porcukorral együtt az edénybe tesszük. Kevergetve addig melegítjük, míg be nem sûrûsödik. Az így kapott mártásba beletesszük a megmaradt narancsok gerezdjeit, megkeverjük, hogy bevonatot kapjanak, majd félretesszük. Amikor kihûlt, belekeverjük a cointreau-t. A formákat kiborítjuk a tányérokra, körben elrendezzük a gerezdeket, narancshéjspirállal díszítjük, azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept14.htm