Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Nátha előtt, nátha alatt

A hideg idő mindenkit egyformán érint, mégsem lesz mindenki náthás. A kellemetlen betegség azokat támadja meg, akiknek az immunrendszere nincs kellőképpen felkészülve a télre. Mit tehetünk a megelőzésért, és mi a teendő megfázás esetén?

MEGELŐZÉS

• Öltözködés. A megfázást nem a hideg levegő okozza, hanem a hideg hatására hirtelen legyöngült immunrendszer védekező-képtelensége a kórokozókkal szemben. Ezért fontos, hogy melegen öltözzünk, valamint ügyeljünk arra, hogy a lábunk is meleg és száraz legyen.

• Gyakori kézmosás. Mivel a nátha cseppfertőzés útján terjed, ezért lehetőleg ne fogjunk kezet már fertőzött egyénnel. Mossunk gyakran kezet, hiszen a tömegközlekedési eszközökön is könnyedén összeszedhetjük a kórokozókat, amik kezünk közvetítésével kerülnek szervezetünkbe.

• C-vitamin. Számos tanulmány igazolja, hogy a C-vitaminnak megelőző hatása van.

• Az immunrendszer erősítése. A rendszeres sétálás minden módon jót tesz az egészségnek. Napi fél óra kiadós séta már érezteti kedvező hatását. Immunrendszerünket erősíti a rendszeres, elegendő mennyiségű alvás is. Vitamindús táplálkozással, vitaminkészítmények fogyasztásával sokat tehetünk a megfelelő védelem kialakításáért. A rendszeres szaunázás nemcsak élvezetes, hanem erősíti a szervezet védekezőképességét is.

• Gyógyteák fogyasztása. A gyógyteák közel sem csak a betegség kezelésében vannak segítségünkre, a megelőzésben is jó szolgálatot tehetnek.

 

Gyógyfű Anti-flu meghűlés elleni gyógytea-keverék >>  [1]

Megnézem a gyógyfű meghűlés elleni gyógytea-keverékét >> [2]

 

• Gyógyhatású készítmények. Ha csak egyszerű megfázásról van szó, aggodalomra semmi ok. Védekező rendszerünk néhány nap alatt legyőzi a kórokozókat. Antibiotikumokkal csak a baktériumok kezelhetők sikeresen, megfázás esetén tehát nem jöhetnek szóba. Segítenek az orrcseppek, légtisztító cukorkák, balzsamok.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/natha_elott_natha_alatt