Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Segítő gyógynövények köhögésre

A megfázásból hamar ki lehet gyógyulni, de a kínzó köhögés akár hetekig eltarthat. Ilyenkor érdemes testet és lelket melengető gyógyteákat fogyasztani, amelyek segítséget nyújthatnak a szervezet gyorsabb regenerálódásához.

A köhögés gyakorlatilag egy reflexes folyamat, amikor a légzőrendszerben lévő irritáló anyagtól próbál megszabadulni a szervezet. Ez megfázáskor többnyire a felszaporodott nyák, aminek kiürülését nyákoldókkal, köptetőkkel lehet segíteni.

Korábban a népi gyógyászat, mára pedig tudományos vizsgálatok is bizonyítják a gyógyteák jótékony hatásait. A bennük lévő illóolajok, vitaminok, flavonoidok, ásványi sók, és különböző kémiai vegyületetek hatással vannak a szervezet működésére. Azonban a gyógynövényeknek a terápiás hatás mellett lehetnek mellékhatásai. Sok gyógytea nem javasolt gyermekeknek, terhes nőknek, vagy bizonyos betegségekben szenvedőknek. Ezért mindenképpen utána kell olvasni vagy szakember véleményét kikérni a használatukról.

  

Gyógyfű Anti-flu meghűlés elleni gyógytea-keverék >>  [1]

Mindenkinek van jó tanácsa köhögésre. Mit ajánl erre a természet?

A kamillavirág teája gőzöléskor enyhíti a köhögést és a légúti fertőzések tüneteit. A szárított hársfavirág izzasztó, lázcsillapító, köptető, nyálkaoldó hatású. A kakukkfű köptető, hurutoldó, köhögéscsillapító, gyulladáscsökkentő és aktivizálja az immunrendszert. Terhes nőknek nem ajánlott és pajzsmirigybetegeknél is rosszullétet okozhat. A tavaszi kankalin oldja a hurutot, jó köptető, méh összehúzó hatása miatt terhes nőknek tilos fogyasztani. A rozmaring levele köptető hatású és belélegezve is segíti a légzőrendszer működését. Áldott állapotban lévőknek nem ajánlják. A pemetefű cukorka formában és teaként is ismert köhögéscsillapító és köptető hatású gyógynövény. A lándzsás útifű inkább száraz köhögés esetén nyújt segítséget. A cickafarkfű hörgőtágító és köhögéscsillapító hatású. A borsmenta illóolaja nem csak az orrjáratot, de az idegrendszert is segíti átszellőzni. Az édeskömény más hatásai mellett nyálkaoldó, hurutoldó és köptető. A bodzavirág az európai népi gyógyászatnak évszázadok óta része, elsősorban izzasztóként, illetve láz és meghűlés esetén alkalmazzák. A gyömbér már az ókori Kínában és Indiában a nátha és a köhögés gyógyszere volt. Illóolajának gyulladásgátló hatását klinikai vizsgálatok is igazolták.

Megnézem a gyógyfű meghűlés elleni gyógytea-keverékét >> [2]

 

A hatóanyagokat többnyire vízzel, forrázással, főzéssel, vagy áztatással lehet elővarázsolni a gyógynövényekből. Rohanó világunkban sem idő, sem hely nincs gyógynövények gyűjtésére és szárítására, de szerencsére a gyógyteákat meg lehet vásárolni és hozzáértő szakemberek keverékeket is készítenek belőlük a jobb hatás érdekében.

Gyógyfű – Anti flu megfázás elleni teakeverék

A Gyógyfű Kft. a teakeverék összeállítás során a hagyományok mellett a legújabb tudományos tudományos tapasztalatokat is figyelembe vették. A hársfavirág, a bodzavirág, a kakukkfű és a gyömbérgyökér sokoldalú terápiás hatása segíti a tünetek csillapítását. Korlátozás nélkül fogyasztható a teakeverék, mellékhatások nélkül.

 

Szponzorált tartalom



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/megfazas_segito_gyogynovenyek