Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

4+1 tipp a sajgó lábak ellen

Estére már alig bírsz állni a lábadon? Minden lépés felér egy kínszenvedéssel? A problémáddal nem vagy egyedül! Nagyon sokan küzdenek lábfájdalommal, ezért összeszedtünk 4+1 egyszerű tippet, amivel akár házilag is tehetsz a lábfájdalom ellen.

1. Lábakat a magasba!

Az egyik legegyszerűbb, legkevesebb erőfeszítést igénylő módszer, ha lepihensz és a lábadat felpolcolod. Az a helyes testtartás, ha a lábad kb. 45 fokos szöget zár be a testeddel. Ebben a pozícióban tudod tehermentesíteni a lábad és már 20-30 perc után érezni fogod, ahogy fokozatosan megkönnyebbül a lábad.

2. Masszírozás

A masszírozás mindig jó választás, ha elgémberedve érzed magad. A legjobb, amikor nem magadnak csinálod, de persze egyedül is kivitelezhető. A tökéletes hatás érdekében érdemes valamilyen masszázsolajat használni, mert a masszázs egy kis masszázsolajjal fűszerezve élénkíti a vérkeringést és még izomlazító hatása is van. Masszázsolajként használhatsz például szegfűszeg olajat vagy más, akár készen kapható talpmasszázsra való olajat. Körkörös mozdulatokkal haladj végig a talp minden pontján és finoman nyomkodd végig a hajlatokat is.

3. Kényelmes lábbeli otthon is

A nem megfelelő cipő előbb vagy utóbb biztosan láb- és hátfájdalmat fog okozni. Még ha észben is tartjuk, hogy az utcán kényelmes cipőt hordjunk, hajlamosak vagyunk megfeledkezni az otthoni viseletünkről. Pedig ott is sok időt töltünk, így az sem mindegy, hogy az otthonunk falai között miben lépkedünk.

A lábfejünknek megfelelő cipőválasztás nagyon fontos! Az első szabály, hogy kerülni kell a vékony talpú lábbeliket. Akár otthoni, akár nyáron utcai használatra tökéletesek a Birkenstock [1] papucsai. A lábaid nem is lehetnének jobb kezekben, hiszen ezek a papucsok a lábfej anatómiája alapján lettek kialakítva. Ezért tökéletesen illeszkednek az emberi láb formájához. A Birkenstock [2] papucsok központi eleme a talprész, amit az egészség védelmét a fókuszba állítva, a legapróbb részletekig terveztek meg.

Az ecipo.hu [3] internetes áruházban rengeteg Birkenstock modell közül válogathatsz és vásárolhatsz teljesen érintésmentesen. Ha esetleg a kiválasztott papucs élőben mégsem nyerte el a tetszésedet 30 nap áll rendelkezésre, hogy ingyenesen visszaküld. A termék árát az ecipő visszatéríti számodra, így a vásárlás nem is lehetne biztonságosabb.

4. Meleg vizes és illóolajos lábfürdő

Engedj kellemes meleg vizet egy lavórba és csepegtess bele különféle illóolajokat. Ezzel el is készült a lábfürdő. Körülbelül 15-20 percig áztasd benne a lábfejed. Ennyi idő alatt érezni fogod a felfrissülést. Többféle illóolaj közül választhatsz, ami kimondottan jó a fáradt lábak kezelésére. Ezek: citromolaj, eukaliptuszolaj, rozmaringolaj, borsmentaolaj, kakukkfűolaj és teafaolaj. Ha szeretnéd egy kicsit még jobban felturbózni a lábfürdőt, adj a vízhez himalájai sót. A meleg víz, az illatos illóolajok és a himalájai só együttesen igazán pezsdítő hatással lesz a lábadra, beindítja a vérkeringést, serkenti a fáradt lábakat.

+1“Sokkterápia”

Ennél a módszernél is a víz játssza a főszerepet, de ezúttal nem hosszú ideig kell áztatni a lábad. Két lavórra lesz szükség: az egyikbe kellemesen meleg vizet kell engedni, a másikba pedig hideget. Kezdődhet a hideg-meleg vizes terápia. A kezelés során először a hideg vízbe kell mártani a lábad, majd 5 perc után át kell tenni a meleg vízbe. Három perc melegvizes áztatás után ismét 5 percnyi hideg vizes megmártózás következik. És ezt így lehet folytatni 2-3 további ismétléssel. Miért jó mindez? Mert a hideg meleg váltakozása serkenti a lábakban lévő vérkeringést, stimulálja az izmokat és az egész lábad felfrissül.

Ha a lábfájdalom hosszabb ideig fennáll és ezek az otthoni terápiák sem használnak, mindenképpen érdemes orvost felkeresni, mert előfordulhat, hogy a lábfájdalom mögött valamilyen egyéb mozgásszervrendszeri probléma áll.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/birkenstock_ecipo_vital