Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Óriási előrelépés a hazai gyártású koronavírus vakcina kifejlesztésében

A CMC Déli Klinika szoros együttműködésben a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel kifejlesztette a hazai páciensekre hitelesített, megbízható, pontos és költséghatékony koronavírus immunológiai diagnosztikát.

Mindez jelentős előre lépést jelent, hiszen lényegesen pontosabb a jelenleg forgalomban lévő eszközöknél és megalapozza a lehető leghatékonyabb hazai gyártású vakcina kifejlesztését is – jelentette be Prof. Kásler Miklós Miniszter és Dr. Müller Cecília Országos Tisztifőorvos.

-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >> [0]

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Az új koronavírus fertőzés elleni védekezés, a hatásos oltóanyag fejlesztés, valamint a betegség eredményes kezelése kapcsán is alapvető fontosságú, hogy megismerhetőek legyenek a vírusfertőzésen átesett magyar betegek immunológiai sajátosságai, pontosan (számszerűen) mérni lehessen a szervezetükben a fertőzés hatására kialakult ellenanyagok mennyiségét és dinamikáját. Mindezek mellett az új hazai fejlesztésű diagnosztikai eszköz két szempontból is óriási lehetőséget jelent:

- lehetővé teszi a pontos ellenanyag szint meghatározásokat és így meghatározható, hogy milyen immunológiai választ kell elérni az oltóanyag beadását követően annak érdekében, hogy biztosak lehessünk az oltás hatásosságában.

- mivel a hazai vírustörzsek felhasználásával fejlesztették, így alkalmazásával megcélozható a magyar emberek számára leghatékonyabb oltóanyag kifejlesztése, gyártása.

A CMC Déli Klinikán elvégzett, minőségbiztosított vizsgálatokat a WHO nemzetközi protokollja alapján egy személyre szabott rizikófelméréssel is kiegészítik annak érdekében, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a hazai páciensek egyéni rizikófaktorai, kórelőzményei és a vírus fertőzéssel kapcsolatban kialakuló védelmük (ellenanyag termelésük) kapcsán.

A klinika vállalatok számára is kidolgozott egy speciális programot, amelynek keretein belül egy Komplex Pandémiás Intézkedési Tervvel segítik a stabil működést. Kimagasló ár-érték arányú megoldásokat javasolnak a munkahelyi fertőzésveszély minimalizálására és a potenciális járványgócok kialakulásának csökkentésére.

„A program az újraindulás, illetve a megváltozott munkafolyamatok, munkakörülmények kapcsán nemcsak a Munkavédelmi Törvény által előírt kockázatértékeléshez tud szakszerű segítséget biztosítani, hanem a munkavállalói rizikófaktorok felmérésével segít a szükséges szűrővizsgálatok, illetve későbbiekben a vakcina program költséghatékony lebonyolításában is” – mondta Dr. Balázs Anna, a CMC Déli Klinika vezérigazgatója.

Mivel az utóbbi időszakban a korlátozó intézkedések feloldásával ismét növekedni kezdett Európában a koronavírusos esetek és a munkahelyi fertőzések száma, így a hatásos vakcina hazai elérhetőségéig érdemes komolyan venni a védekezést, illetve felkészülni a további fertőzések megakadályozására, a vállalati fertőzőgócok kialakulásának a minimalizálására.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/hazai_vakcina_koronavirus