Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Önjáró robot segíti a vírus elleni védekezést a Semmelweis Egyetemen

A koronavírust is elpusztítja az az automata robot, amely a napokban került a Semmelweis Egyetemre és UVC-fény kibocsátásával fertőtleníti környezetét.

A közlemény szerint a robot az egyetem Orvosi Képalkotó Klinikájának tereit és vizsgálóhelyiségeit fertőtleníti folyamatosan, emellett részt vesz a teljes külső klinikai tömb tisztán tartásában is. A Dániából beszerzett, csaknem harmincmillió forintba kerülő fertőtlenítő robot a napokban állt munkába. A legkorszerűbb fejlesztések eredményeként létrehozott műszer jelenleg a fertőtlenítés egyik leghatékonyabb eszköze és az első ilyen berendezés Közép-Európában.

---------------------------------cikk lentebb folytatódik --------------------------------------

 

FFP2 (KN95) Légzésvédelmi arcmaszk

- Minőségi tanúsítvánnyal rendelkező termék
- FFP2-es védelem, KN95-ös szabvány
- Prémium minőségű arcmaszk, fehér színben
- Megszűri a 0,3 mikrométer nagyságú kórokozók 95%-át

Ára: 1 990 Ft

Akciós ára: 1 490 Ft

Megnézem>> [0]

----------------------------------------------------------------------------------------

A robot által használt UVC-fény bármilyen eddig beazonosított mikroorganizmust, az összes ismert baktériumot és vírust - köztük a COVID-19 kórokozóját, a SARS-CoV-2 vírust is - másodpercek alatt képes inaktiválni. A robot önjáró tulajdonságának köszönhetően nagyfokú mobilitással és automata működésmóddal rendelkezik. Az úgynevezett betanítás után magától járja be a fertőtlenítendő területet, kikerülve az útjába kerülő akadályokat, így képes a klinika folyosói, a CT- és röntgen osztály gyors és hatékony sterilizálására. A technológia környezetbarát és könnyen beilleszthető a napi takarítási folyamatba. Használata során emberi jelenlétre nincs szükség, ezért a fertőzés szempontjából legveszélyesebb, úgynevezett vörös zónába is beküldhető.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fertotlenito_robot