Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Koronavírus - Virtuális kiállításként nyit újra a Nemzeti Múzeum tárlata

Közösségi kiállításként, a látogatók korabeli tárgyi emlékeinek segítségével idézi fel a magyarországi rendszerváltás időszakát a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Közös időnk '89-90 című időszaki tárlata, amelyet az MNM kényszerű zárva tartása miatt az interneten rendeznek újra.

Alighogy a kiállítás február 28-án megnyitott, a járvány miatt néhány hét múlva ideiglenesen be kellett zárni. A közösségi tárlat döntően a több mint ötven felajánló által átadott tárgyi anyagra épül és az MNM saját, 1989-re reflektáló gyűjteményi darabjai csupán kiegészítik ezeket. Az intézmény 2019. január 28-án felhívást tett közzé, arra kérve a látogatókat, hogy osszák meg korabeli történeteiket, tárgyi emlékeiket a rendszerváltás korszakából; ezt követően számtalan fénykép, plakát, irat és egyéb tárgy érkezett.

------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >> [0]

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"A Magyar Nemzeti Múzeum Nobel-termében megrendezett kiállítás jelen pillanatban is Csipkerózsikaként várja a mielőbbi újranyitást. Az adományozókat, kölcsönzőket, a projektet támogató közösségeinket azonban nem szeretnénk megfosztani a közösen létrehozott kiállítás élményétől" - közölte az MNM. Az intézmény ezért úgy döntött, hogy a virtuális térben újra megrendezi a tárlatot, méghozzá az MNM Esztergomi Vármúzeumának nagytermében, a helyszínváltozással is jelezve, hogy a két kiállítás nem ugyanaz, a virtuális és az analóg tér másfajta befogadói élményt jelent.

A virtuális kiállítás megnyitóját a múzeumi világnap alkalmából Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója május 18-án 21 órától tartja a Nemzeti Múzeum Facebook-oldalán.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/koronavirus_online_muzeum_tarlat