Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Az idősebbek is lefogyhatnak

Ha valaki ötven, hatvan évesen ugyanannyit és ugyanazokat a típusú ételeket eszi, mint harminc évesen, az minden bizonnyal hízni fog. A megoldást azonban nem a tápanyag- és vitaminhiányt előidéző drasztikus fogyókúra jelenti, a legjobb fegyverünk idősebb korban is a rendszeres mozgás és a megfelelő étkezés. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Sajnos le kell szögezni, hogy az idő múlásával az alapanyagcsere és az alapvető életfunkciók (mint a szívműködés, a légzés, az idegi működés) biztosításához szükséges energiamennyiség folyamatosan csökken. Ez a belső folyamat pedig külsőnkön is nyomon követhető, hiszen ha nem változtatunk étkezési- és mozgási szokásainkon, szinte elkerülhetetlen lesz az úszógumi és egyéb zavaró zsírpárnák megjelenése.

_______________________________ajánló____________________________

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik és gyakran egy sikeres fogyókúrát követően sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, úszógumik. Van itt valami, ami égeti a zsírt és laposítja a hasat!

Legyen lapos a hasa ezzel a finom gyógynövény koktéllal>>> [0]

____________________________________________________________________

 

A bélflóra szerepe a fogyásban

Az újabb kutatások azt is kimutatták, hogy a túlsúly kialakulása közel sem csak a kalóriák túlzott bevitelével áll összefüggésben, hanem a bélflóra összetétele is döntő jelentőségű. A bélflórában ugyanis vannak olyan baktériumok, melyek a fogyásért és a hízásért felelősek, ha ezek egyensúlya eltolódik, az eredmény hízás vagy fogyás. A világ fejletebbik felén kóros mértéket öltött az elhízás, amely összefüggésben áll a megváltozott, a természetes ételektől jócskán eltérő táplálékok fogyasztásával. A bélflóra baktériumait mi magunk tápláljuk az elfogyasztott ételekkel, és a nyugati kultúrában divatos ételekkel sajnos a hízásért felelős baktériumoknak kedvezünk. A fogyásért felelős baktériumoknak például a rostos ételekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel, magvakkal kedvezünk, a szénhidrát viszont a hízást elősegítő baktériumok egyik fő tápláléka.

A bélrendszer egyensúlyának felborulása olyan népbetegségek kialakulására is hatással van, mint a bélbetegségek, az allergia, a pajzsmirigybetegség, a diabétesz, vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések.

Napi 1 óra mozgás

A legtöbb kutatás a már túlsúlyos, vagy elhízott személyek problémájára fókuszál, vagyis az ő fogyási lehetőségeiket vizsgálja. A plusz kilókat azonban megelőzni mindig jóval egyszerűbb, mint a már kialakult súlyfelesleget ledolgozni. Sokan megijednek a napi egy órás mozgás hallatán, és kizárólag megerőltető, kemény edzésekre gondolnak, holott erről szó sincs. A napi 60 perces mozgás nagy részét olyan hétköznapi tevékenységek is kitehetik, mint az intenzív séta, vagy a kerékpározás. Az intezívebb mozgásokból, mint a kocogás, teniszezés vagy úszás, már napi 30 perc is elegendő az ideális testsúly megtartására. A túlsúly leadásával pedig nem csak szebbek, fittebbek lehetünk, de számos, súlyos elváltozás – szív-és érrendszeri betegség, diabétesz - kialakulását is megelőzhetjük.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fogyas_idosebbek