Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Tovább csökkent az influenzás megbetegedések száma

A múlt héten tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma - írta legfrissebb, szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A megelőző héthez viszonyítva 23 százalékkal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A fővárosban és 16 megyében csökkent, Fejér megyében nem változott, Győr-Moson-Sopron és Zala megyében viszont nőtt az orvoshoz fordulás gyakorisága. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 7. héten Veszprém megyéből kettő és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből egy jelentés érkezett. A járványok mindhárom esetben óvodai közösséget érintettek. A betegek legnagyobb arányban (34,1 százalék) a fiatal (15-34 éves) felnőttek közül kerültek ki, a gyermekek aránya 31,6 százalék volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25,8 százaléka, míg 8,5 százalékuk 60 éven felüli volt.

A 7. héten az NNK virológiai laboratóriumába 160 vizsgálati anyag érkezett. Összesen 82 esetben mutatták ki az influenza A vírus és 10 esetben légúti óriássejtes vírus (RSV) jelenlétét.

A járvány miatt a legtöbb kórházban és ápolási intézetben továbbra is fenntartják a látogatási tilalmakat.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/inluenza_csokken