Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Mozgás, masszázs, szauna a tisztítókúra során

A megfelelő italok és ételek fogyasztása mellett még három dolog segíti a méregtelenedés folyamatát: a pulzusemelkedéssel együtt járó sport, egy jó szauna, és a masszázs.

A méregtelenítő kúrához hozzátartozik a mindennapos edzés. A súlyzózás, „badizás” az alak és az izmok formálásában jótékony hatású, de ez a mozgásforma nem alkalmas a méregtelenítésre. Helyette azokat a sportokat kell előnybe részesíteni, amik megdolgoztatják a szívet, emelik a pulzust, intenzív mozgást kívánnak, megpezsdítik a vérkeringést. Ilyenek a futás, úszás, kerékpározás, tempós gyaloglás, és fontosak a nyújtógyakorlatok is. Nem kell túlerőltetnünk magunkat, de azért úgy végezzük, hogy érezzük a hatást. A méregtelenítés kalóriaszegényebb táplálkozást is jelent, aminek eredményeképpen fogyni fogunk. Mozgás hiányában az elsősorban az izmok fogynak el, és nem a zsírpárnák!

Vegyszermentes ivólevek tisztítókúrához >> [1]

Masszázs, szauna

A méreganyagok ürülését nagymértékben elősegíti a masszázs és a szauna. A tisztítókúra ideje alatt heti három alkalommal menjünk masszázsra, legjobb, ha képzett masszőrhöz fordulunk. Ha nincs rá mód, kihagyhatjuk, vagy helyettesíthetjük a szaunázással. A szaunázás segíti a fogyást, a méreganyagok ürülését, sőt bőrünk is szebbé válik hatására. Különösen hasznos az infraszauna, többek között azért, mert kevésbé terheli meg a szervezetet, így a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők is igénybe vehetik, valamint hatékonyabban méregtelenít.

Vegyszermentes ivólevek tisztítókúrához >> [2]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/mozgas-masszazs-tisztitokura