Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Az orvosi marihuána rákbetegeknek segíthet

Egy Washingtonban végzett felmérés kimutatta, hogy jelentős számú rákbeteg él az orvosi célú marihuána lehetőségével ott, ahol ezt a törvény elérhetővé teszi.

Amint arról a kutatást vezető dr. Steven Pergam, a Fred Hutchinson Rák Kutató Központ szakembere beszámolt, a rákbetegek többsége szívesen kapna tájékoztatást a marihuána orvosi célú használatáról, ám ennek híján egyéb alternatív fájdalomcsillapító módszerekhez folyamodnak, holott Washingtonban például, ahol a marihuána ilyen célú felhasználása engedélyezett, a betegek negyede igénybe is veszi ezt a lehetőséget. Jelenleg nyolc államban és Columbia körzetében engedélyezett a marihuána rekreációs célokból, míg orvosi célokra az államok több mint felében. Washington állam az a hely, ahol mindkét célból hozzá lehet jutni a marihuánához.

Kevesen tudják, mi mindenben segít legfontosabb vitaminunk >>>  [0]

Mostani vizsgálat során több mint 900 beteget kísértek figyelemmel a Seattle Rák Központban, akiknek kétharmada számolt be róla, hogy korábban használt marihuánát, egynegyedük az elmúlt évben is élt vele, 21 százalékuk az előző hónapban is, míg 18 százalékuk az előző héten is. Az aktív használók többsége a fizikai tüneteket – például a fájdalmat, hányingert, stresszt, depressziót, álmatlanságot – próbálta elkerülni a marihuána segítségével, és a legtöbb beteg arról számolt be, hogy szívesen kapna tájékoztatást az orvosától a marihuána gyógyászati célú alkalmazásával kapcsolatban, ám legtöbben más forrásból jutottak hozzá a szükséges információkhoz.

Haslaposító kúra gyógynövényekkel - csodásan egyszerű>>> [0]

Pergam úgy véli, azért is lenne különösen fontos, hogy a betegek az orvosuktól kapjanak megfelelő tájékoztatást, mert különben egyéb módon jutnak hozzá a – nem biztos, hogy helytálló – információkhoz, ami nem feltétlenül veszélytelen, hiszen egyes betegeknél a marihuána nem várt mellékhatásokat is okozhat.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/orvosi-marihuana-rakosoknak