Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Lazaccal beleink egészségéért? Igen!

Ha szeretnénk, hogy bélrendszerünk tökéletes egészségnek örvendjen, érdemes minél több lazacot fogyasztani. Az omega-3 zsírsavban gazdag étkezés ugyanis segít elkerülni a fájdalmas betegségeket, pl. a Crohn-betegséget, illetve egyensúlyban tartja a bélflórát.

A lazac azért kiemelten fontos a halfélék sorában, mert omega-3 zsírsav tartalma különösen magas, és hatására a bélbaktériumok diverzitása növekszik, ami segít felvenni a harcot a kórokozók ellen. Változatos mikrobiómával nem csupán a krónikus bélbetegségek kerülhetők el, de alacsonyabb a diabétesz és a vastagbélgyulladás kialakulásának kockázata is. Kutatásaik során a Nottingham University és a King’s College London munkatársai 876 nőt vizsgáltak, és felmérték, hogy milyen az aránya szervezetünkben a „jó” baktériumoknak az omega-3 zsírsav fogyasztásnak mértékével összefüggésben.

Szappannal hajat mosni a dús hajért>>> [0]

Mint kiderült, azok a nők, akik bőségesen fogyasztottak omega-3 zsírsavban gazdag ételeket, különösen lazacot, változatosabb bél mikrobiómmal rendelkeztek, ami egyúttal kiegyensúlyozottabb emésztést és erősebb immunrendszert eredményezett esetükben. Egyes kutatások szerint az olajos hal és a lazac rendszeres fogyasztása abban is segít, hogy a magas vérnyomást kordában tartsuk.

Ez történik, ha nem iszunk eleget> > >  [0]A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/lazaceves