Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Az asztmások inhalálókészüléke csökkenti a Parkinson-kór kockázatát

A kék színű inhalálókészülékben lévő szalbutamol csökkenti a Parkinson-kór időskori kialakulásának kockázatát. Ez a gyógyszer a szakemberek szerint segít abban, hogy az agyban ne halmozódjanak fel abnormális fehérjehalmok, amely a Parkinson-kór kialakulásához vezethet.

„Olyan gyógyszerről van szó, amelyet korábban még senki sem vizsgált a Parkinson-kórral összefüggésben. Úgy tűnik, ez a kutatás további felmérések számára nyithat kaput a Parkinson-kór kezelésének útvesztőiben” – mondja a kutatást vezető Trond Riise professzor, a norvég Bergeni Egyetem munkatársa. A szakemberek a Harvard Egyetemmel együttműködésben jutottak erre az eredményre.

A szédülés okai,  veszélyei - az orvos válaszol>>> [0]

A szakemberek több mint 1100 gyógyszert, molekulát és vitamint vizsgáltak, és felfedezték, hogy az asztmások körében használt inhalálókészülék összetevője, a szalbutamol hatékony fegyver lehet Parkinson-kór ellen. Aggasztó azonban, hogy kiderült, hogy egy gyakori, magas vérnyomás ellen szedett gyógyszer – a propanolol nevű bétablokkoló – hatására viszont mintegy duplázódik a betegség kockázata. A Parkinson-kór 500-ból átlagosan 1 embert érint.

Haslaposító kúra gyógynövényekkel - csodásan egyszerű>>> [0]A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/inhalalo-parkinson