Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Mentális egészségünk miatt sem ártana külön szabadnapot kivenni néha

Madalyn Parker michigani webfejlesztő nemrég arról posztolt a Twitteren, hogy mentális egészsége érdekében két szabadnapot is kivett. A tweet az egész világot bejárta, és komoly vita indult meg arról, hogy csak fizikai, vagy akár mentális egyensúlyunk érdekében is érdemes-e félretenni a munkát.

Parker megköszönte főnökének, hogy emlékeztette, hogy a betegszabadság felhasználása nem csak a fizikai, de a mentális egészség érdekében is elengedhetetlen, és emlékeztette követőit, hogy a lelkünk épp olyan érzékeny, mint a testünk, ha nehézségeken megy keresztül. „Minden ember érzelmei hullámzanak, komoly csúcspontokkal és hullámvölgyekkkel. Fontos, hogy tudjuk, melyek azok a tevékenységek, szolgáltatások és dolgok, amelyek örömet okoznak, harmonizálnak. Ezekre aztán fontos időt szánni” – mondja a hírre reagálva Gina Clark, a Click for Therapy pszichoterapeutája.

Szénanátha kúrasóval és finom ételekkel>>> [0]

A PwC 2ezer főt alapul vevő kutatása szerint az Egyesült Királyságban az alkalmazottak mintegy 34 százaléka olyan egészségügyi problémákkal küzd, amelyek mentális jóllétükre vezethetők vissza. Ötből két alkalmazott megerősítette, hogy vett már ki betegszabadságot mentális egészsége miatt, sokak számára ez azonban még mindig tabunak számít. Clark szerint nem szabad megvárni, amíg a kiégettség vagy épp a depresszió elhatalmasodik, érdemes időben pihenőt kérni, szükség eseten szakemberhez fordulni.

Szappanos hajmosás a csodás hajkoronáért > > >   [0]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/mentalis-egeszseg-betegszabi