Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Ha valaki megérdemli az adónk 1%-át, azok a gyerekek!

Magyarországon ma a gyermekek 25%-a él szegénységben, számuk 433 000. Megdöbbentő, hogy 200 ezer gyermek egyenesen alultáplált, és 40 ezer magyar gyermek rendszeresen éhezik. Van egy alapítvány, aki már 24 éve segít a gyerekeknek ennivalóval, sőt újabban gyógyszerekkel is. A Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) arra kéri Önöket, hogy adójuk 1%-ával támogassák ügyüket!

Az elmúlt évek során a GYEA 500 településen 1 500 000 rászorulónak 23 millió kilogramm tartós élelmiszert osztott szét. Mellette országos gyermek-rendezvényeket szervezett, karácsonyi élelmiszercsomagokat osztott, tehetséges gyermekeknek segített képességeik fejlesztésében. Bemutatjuk Önöknek az Alapítvány három legfontosabb célját.

1./ Mindenki ebédel

A gyermekintézmények étkezdéi az év 162 napján zárva tartanak és ilyenkor több tízezer gyermek marad éhesen azok közül, akik a szorgalmi időben ingyen kapnak ennivalót. Támogatóink segítségével arra törekszünk, hogy ők jól lakhassanak a hétvégeken és a szünetekben is.

2./ Fel a fejjel

Családtámogatási programunk pályázatán olyan eladósodott családok indulhatnak, amelyek megpróbálják kötelezettségeiket jóhiszeműen teljesíteni, de így napi megélhetésük veszélybe került. A jelentkezők rászorultságát családsegítők közreműködésével ellenőrizzük, a pályázatokon győztes családok havonta 25 ezer forintot kapnak, amellyel gondosan elszámolnak. A programban jelenleg 100 család vesz részt, a támogatásra váró családok több százan vannak.

3./ Szegények patikája

Magyarországon százezernyi gyermek él, akiknek szülei a pénzszűke miatt nem váltják ki az orvosok által felírt gyógyszert. Közülük sokan eleve kis súllyal születtek tehát sérülékenyebbek kortársaiknál. Az alapítvány jelenleg tíz községben, falvanként havi százezer forinttal segít az orvosság kiváltásában – egy egészséges élet esélyének növelésében. Tervezzük a program kiterjesztését.

 

(X)



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/gyermeketkeztetes-ehezes-ellen