Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Az omega-3 zsírsav hatására csökken a vérnyomás

Azért is érdemes omega-3 zsírsavban gazdag étrendet követni, mert így vérnyomásunk hosszú időn át normális keretek között maradhat – derül ki a Zürichi Egyetem friss kutatásából.

A felmérés során 2 ezer fiatal egészséges felnőttet vizsgáltak, és egyértelműen kiderült: minél több omega-3 zsírsav található meg a vérükben, annál alacsonyabb a vérnyomásuk. „Az embereket a kutatás során négy csoportba osztottuk, attól függően, hogy mennyi omega 3-zsírsav van a vérükben. Azok körében, akik vérében a legmagasabb volt az omega-3 szinte, a vérnyomás ún. szisztolés értéke (az első szám) 4 higanymilliméterrel alacsonyabb volt, mint azok körében, akik vérében a legkevesebb omega-3 zsírsavat mértük. A diasztolés vérnyomás (a második szám) is 2 Hgmm-vel alacsonyabb volt” – mondja a kutatást vezető Dr. Mark Filipovic, a Zürichi Egyetem munkatársa.

Állatbolondoknak itt a legjobb karácsonyi ajándék Amerikából  [1]

A vérnyomást általában valamelyik karon mérik, felfújható mandzsettás vérnyomásmérő segítségével. A vérnyomás értéket higanymilliméterben (Hgmm) adják meg és két számból áll. Az első szám azt a nyomást mutatja a kar fő artériájában, ami a szív összehúzódásakor alakul ki (szisztolés vérnyomás), a második a szívverések közti szünetben mérhető nyomást mutatja (diasztolés vérnyomás). A 120/80-as vérnyomás számít egészségesnek. „Mindez azt mutatja, hogy az omega-3 zsírsavban gazdag étrend segít a vérnyomás egészséges szinten tartásában, és megakadályozza a magas vérnyomás kialakulását” – fogalmaz Dr. Filipovic. Már egy aprócska változás – pl. 5 Hgmm-es csökkenés – is segít abban, hogy a stroke elkerülhető legyen.

Rákgyógyítás és tudomány - mi minden lehetséges ma? [1]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/omega-magas-vernyomas