Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A bélflóra befolyásolhatja a fogyást

Sokan próbálnak fogyni hiába, s közülük sokan ilyenkor a rajtuk kívülálló okokra hivatkoznak. Elképzelhető azonban, hogy igazuk van? Részben igen, hiszen a beleinkben található baktériumok nagyban befolyásolják, hogy képesek vagyunk-e fogyni.

A beleinkben élő baktériumok és egyéb organizmusok – vagyis szervezetünk mikrobiótája – igen összetett módon befolyásolhatja testsúlyunkat. A University of New South Wales munkatársai azt vizsgálták, hogy vajon tényleg lehetséges-e, hogy valaki ezek miatta a mikrorganizmusok miatt képtelen fogyni.

Só, ami megszépít > > > [1]

„A beleink mikrobiótájának állománya részben genetikai tényezőktől, részben pedig az életmódunktól függ. Ebben szerepel az, hogy mit eszünk, mennyi alkoholt fogyasztunk, milyen gyógyszereket szedünk, mennyire mozgunk rendszeresen. A baktériumok ugyanis azáltal szaporodnak, hogy milyen tápanyagokat képesek hasznosítani a szervezetünkbe jutó táplálékok által” – mondja a kutatást vezető Dr Sandosh Padmanabhan.

A szakember szerint éppen ezért csak részben igaz az, hogy a beleinkben lévő bakteriális összetétel miatt nem sikerül megszabadulni a fölösleges kilóktól: ez ugyanis a tudatos, megfelelő táplálékbevitellel megváltoztatható. Vannak, akiknek a genetikai adottságaik miatt valóban könnyebb fogyniuk, mint másoknak, az egészséges életmód azonban előbb-utóbb mindig meghozza gyümölcsét, és nem csak az extra kilók leadása tekintetében.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/belflora-bef-fogyast