Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Narancsbőr ellen homeopátiával

A narancsbőr, vagyis a cellulit bárkinél kialakulhat, még csak nem is kell idősnek vagy túlsúlyosnak lenni hozzá. Mit érdemes tudni erről az elváltozásról, és hogyan tüntethető el?

Bár a férfiakat is sújtja, a nők szoktak gyakrabban felfigyelni a bőrük alatti egyenetlenségre, rücskös lerakódásokra, az ún. narancsbőrre. Ugyanakkor tudni kell azt is, hogy ez egyáltalán nemcsak egy bosszantó szépséghiba, hanem egyben egy anyagcserezavar jele is, amit nem tanácsos elhanyagolni. A bőrfelszín alatt kialakuló göböcskék, dudorok, duzzadt csomók mutatják, hogy a szervezetünk nem képes minden beérkező, ártalmas vagy felesleges anyagot maradéktalanul feldolgozni, kiüríteni. A bőr irharétegének sejtjeiben lerakódó méreg- és salakanyagok vizet szívnak magukba. Megduzzadva az ödémás csomók károsítják az irhaszövet rostjainak rácsszerkezetét, akadályozzák a nyirokrendszer méregtelenítési funkcióját. A folyamat eredménye a narancsbőr, amikor a bőrfelszín alatti kötőszövetek egyenetlenségei, ödémás elváltozásai kívülről is láthatóvá válnak. Leggyakrabban a csípőkön és a combokon jelentkezik. Eleinte még csak a bőrt két ujjunk közé csippentve válik láthatóvá, később álló helyzetben látható, majd a legsúlyosabb formájában már minden testhelyzetben, sőt, szoros ruhán keresztül is megfigyelhető.

A narancsbőr okai

Elősegíti a cellulit kialakulását a mozgásszegény életmód, az ülő munka, mert ilyenkor a bőr alatti kötőszövetek lazábbak, több bennük a zsír, kevesebb a feszesebb izom. Hozzájárul a szervezet hormonális egyensúlyának megváltozása (például terhesség vagy klimax esetén), az egyoldalú, túl sok finomított alapanyagot, tartósítószert és adalékanyagot tartalmazó, egészségtelen táplálkozás, a túl kevés folyadékfogyasztás, a tartós stressz is. A felsoroltak tudatos kerülésével sokat tehetünk a cellulit ellen! A kellemetlen narancsbőr eltüntetésében a megfelelő Schüssler-sók is segítenek.

A simább bőr sója

Manapság nehéz elhinni, hogy a natrium chloratum (konyhasó) hiánya okozhatja a narancsbőrt, hiszen tudatos étkezés mellett is inkább több sót fogyasztunk a kelleténél. Ám éppen ez a szöveti só felel folyadék háztartásunk egyensúlyáért. Ráadásul, ha a sóbevitelt nem követi megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, úgy a Natrium chloratum szöveti só hiánya hamar mutatkozik arcunkon: az arcon fellelhető tág pórusok és a nehezen eltüntethető, letörölhető zselatinos bőrfénylés mellett zavaró lehet az arc cipószerű puffadtsága, és a haj-homlokvonal határán megfigyelhető piros elszíneződés. Emellett a Nr.8. Natrium chloratum nem csupán a narancsbőr kezelésében lehet segítségünkre, hanem számos eredetű fokozott elektrolit vesztéssel járó akut esetben is, mint például hasmenés, hányás esetén is.

Ezeknél az eltéréseknél érdemes megfontolnunk egy 2-3 hónapig tartó Nr.8 Natrium chloratum kúrát D6 potenciában, amely jó kiegészítője lehet a narancsbőr kezelésének is!



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/cellulitiszes