Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A legtöbb orvos nem ismeri fel a demencia korai tüneteit

A középkorú demens betegek gyakran szembesülnek azzal, hogy orvosuk legyint a tünetek hallatán, mondván csupán egyszerű fáradtságról, túlterheltségről van szó, holott a korai tünetek felismerése kulcsfontosságú volna a kezelésben.

A motiváció elvesztése, az érdektelenség, a feledékenység, a szexualitással kapcsolatos problémák olyan tünetek, amelyekre sok orvos legyint: a középkorú emberekre gyakran jellemző munkahelyi és családi gondokat látják a jelenségben. Ugyanakkor ezek az Alzheimer-kór tünetei is lehetnek, így érdemes ezt a lehetőséget is megvizsgálni. Egy átlagos demens páciens esetében akár évekig is eltarthat, amíg releváns diagnózist kap.

----------------------------------------Hirdetés---------------------------------------------

Hogyan növelhető meg a sejtek élettartama?

Magas hyaluronsav tartalmú, narancsból kivont növényi őssejteket és egyedülálló ásványi sók kombinációját tartalmazó, intenzív ránctalanító hatású krém. 

Feszes, fiatal arcbőrt - tudomány a fürdőszobámban> > > [0]

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Jonathan Rohrer, a University College London fronttemporális demencia specialistája szerint komoly problémát jelent, hogy a legtöbb orvos azt hiszi, hogy a feledékenység – és általában véve a memóriával kapcsolatos gondok lehetnek csupán az Alzheimer-kór tünetei. Holott a legtöbbször először a személyiség alapvetői tulajdonságai változnak meg, és a motiváció tűnik el. “Ezzel együtt a demencia korai tünetei rengeteg formában megjelenhetnek, amit a legtöbbször sajnos figyelmen kívül hagynak az orvosok. A furcsább tünetek közé tartozik például az, ha a páciens hirtelen édesszájú lesz.

Hogyan fogyott 10 nő 194 centit fogyókúra nélkül?    [0]

Volt egyszer egy páciensem, aki felhagyott könyvelői munkájával, és egy édességgyárban kezdett dolgozni… ahonnan kirúgták azért, mert titokban befalta az frissen elkészült termékeket” – mondja Dr. Rohrer, aki szerint problematikus, hogy a motiváció eltűnését a szakemberek a legtöbbször a depresszióval azonosítják. Az empátia és a humorérzék elvesztése szintén a demencia korai tünetei között szerepelhet, mondja a szakember.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/demencia-elso-jelei