Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Megelőzés – még időben?!

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2006. február 17-18-án rendezi meg VIII. Szakmai Konferenciáját „A prevenció színterei és kihívásai” címmel.

A rendezvényen kiemelten az oktatással, az élelmiszeripar lehetõségeivel, valamint a gyermekpopuláció kérdéseivel foglalkoznak a szakemberek. A konferencia egyben nemzetközi tanácskozás is lesz, melyre öt országból érkeznek neves és elismert szakemberek, bemutatva hazájuk tapasztalatait.

Az elmúlt években hazánkban is drasztikusan nõtt a táplálkozással összefüggõ betegségek elõfordulási aránya. Az elhízottak és cukorbetegek számának növekedésével a prevenció témaköre egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. A legújabb felmérések szerint a felnõtt magyar lakosság kb. 50%a túlsúlyos vagy elhízott, 40%ának magas a vérnyomása és 10%a cukorbeteg.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) szerint az érdekelteknek (szakembereknek, élelmiszeripari vállalatoknak, civil szervezeteknek) együtt kell tenniük azért, hogy ezen a tendencián javítani tudjanak, ezért idei szakmai konferenciájuk vezérfonala a megelõzés lesz. A két napos eseményen többek között a dietetika aktuális kérdéseivel, a táplálásterápiával, az élelmiszerbiztonság idõszerû problémáival, az étrendi prevencióval kapcsolatban hangzanak el elõadások, amelyeket dietetikusok, orvostudományiés élelmiszeripari szakemberek tartanak.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/themes/news/mdosz_konf.htm