Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A túlzott alkoholfogyasztás gyengíti a libidót, és csökkenti a szexuális érzékenységet

A párok gyakran nyitnak ki egy üveg finom bort, hogy kedvet csináljanak maguknak a romantikához. A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy bár az ivás megnöveli az önbizalmat a hálószobában, a szexuális teljesítményt csökkenti.

A rendszeres alkoholfogyasztás a nemi vágy csökkentésétől a nők orgazmusának megnehezítéséig számos negatív hatást gyakorolhat. Dr. Abigael San, klinikai pszichológus és alkoholszakértő szerint a túlzott alkoholfogyasztás elronthatja a jó szexet, mivel mind a férfiak, mind a nők szexuális érzékenységét csökkenti.Köztudott, hogy a túlzásba vitt ivás következtében a férfiaknak merevedési zavara lehet. Az azonban Dr. San véleménye szerint óriási tévhit, hogy az alkoholfogyasztás csak a férfiakra hat. A rendszeres és hosszan tartó alkoholfogyasztás mindkét nem esetében csökkenti a szexuális választ. A kutatások kimutatták, hogy a nők az alkohol hatására kisebb mértékű síkosodást tapasztalnak, nehezebben jutnak el az orgazmushoz, illetve kevésbé intenzív orgazmust tapasztalhatnak.

Paul Wallace professzor, a Drinkaware jótékonysági szervezet orvos tanácsadója szerint a szervezetünk toleranciát alakít ki az alkohollal szemben. Ha valakinek alkoholra van szüksége ahhoz, hogy megjöjjön a kedve a szexhez, minden alkalommal egyre többet fog inni. Ez hosszú távon súlyosabb problémákhoz, például függőséghez vezethet, nem is beszélve arról, hogy a szexuális diszfunkciók, a meddőség és a májkárosodás kockázata is felmerül.Az irányelvekben szereplő napi ajánlott alkoholmennyiséget maghaladó, rendszeres alkoholfogyasztás a libidóra is negatív hatást gyakorol, melynek következtében a személy eleve kisebb valószínűséggel vágyik a szexre, ami viszont károsan hathat a párkapcsolatára.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/alkohol-rontja-a-szexet