Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A problémás gyerekek hamarabb kezdenek szexelni

A bizonyos viselkedészavarral küzdő gyerekek a kortársaiknál előbb bonyolódnak szexuális kapcsolatba – tudjuk meg egy friss ausztrál kutatásból, amely a Pediatrics című szaklap februári számában jelent meg.

Azok a fiúk és lányok, akik már egészen kisgyerekként is agresszíven és szemtelenül viselkednek, nagy valószínűséggel már 16 éves koruk előtt szexuális életet kezdenek élni. Az említett viselkedésbeli problémák esetén már az ötéves lányok és a tízéves fiúk esetében is viszonylagos pontossággal bejósolható a korai szex. „Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a szülőknek sokkal hamarabb – már óvodás korban – kell beszélniük a szexről, hogy segítsék gyermekeiket a megfelelő döntésekben. Fontos, hogy megakadályozzuk, hogy túl korán kezdjenek nemi életet élni” – mondja Dr. Cora Breuner, a Seattle-i Gyermekkórház orvosa.

A felmérés során 2900 ausztrál fiatal adatait és – személyes beszélgetés során bevallott – élményeit vizsgálták, akik 1989-ben születtek. Kiderült, hogy 17 éves korig a fiúk 45, a lányok 51 százaléka túl volt már az első szexuális tapasztalaton. Emellett ötből egy fiú és négyből egy lány elmondta, hogy 16 éves kora előtt esett át az első alkalmon. „Ezek a fiatalok nem tudják, hogyan viselkedjenek, hogyan mondjanak nemet, ezért olyan élményekbe is belekeverednek, amelyekre még nem állnak készen: a szex az egyik ilyen. Ők a környezetük elvárásait veszik át, a kortársakét, hogy fontosabbnak érezzék magukat” – teszi hozzá a szakember.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/korai-tiniszex