Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Nem létezik G-pont, csak KUV-terület

A G-pont az a legendás erogén zóna, melynek létezése megosztja az embereket. Olasz kutatók szerint azonban bár a G-pont valószínűleg nem létezik, még nincs minden veszve.

Az olasz orvosok most egy olyan intim területet írtak le az orvosi szakirodalomban, amely fokozott szexuális örömet okoz a nők számára. Ez azonban nem egyetlen pont, hanem annál összetettebb terület, amely a klitoriszt, a vaginát és a húgycsövet (urethra) is magában foglalja. A zónát a szakértők „rendkívül dinamikus és érzékeny struktúrákként” írják le.

A Nature Reviews Urology szakfolyóiratban megjelent cikkükben a római Tor Vergata Egyetem kutatói Emmanuele A. Jannini endokrinológus és szexológus professzor vezetésével azt írják, hogy a nőkben a fokozott szexuális örömet kiváltó zóna sokkal összetettebb, mint egyetlen pont, és ez a terület a teljes reproduktív rendszert magában foglalja, a húgycsövet és a klitoriszt is beleértve. Az olasz orvosok úgy vélik, hogy az 1950-es évekből származó egy pontos elv túlságosan leegyszerűsíti a jelenséget.

A G-pontot a német Ernst Grafenberg nőgyógyászról nevezték el, aki 1950-ben elsőként vetette fel létezésének lehetőségét. Ezt követően 1976-ban a mérföldkőnek számító Hite Report on Female Sexuality tanulmány szerzői azt állították, hogy a nők többségében nagyrészt a klitorisz felelős az orgazmusért. Jannini professzor szerint az ultrahang és a többi modern képalkotó technika mostanra lehetővé tette a nőgyógyászok és a kutatók számára, hogy kiderítsék, mi történik a reproduktív rendszer különböző részeivel a szexuális tevékenység során. „A klitorisz, az urethra és a hüvely elülső fala alkotja a klitourethrovaginális (KUV) komplexet” – magyarázták a cikk szerzői. „Ez egy változatosabb és összetettebb terület, amely behatolás során megfelelő stimuláció esetén orgazmus választ válthat ki.” Jannini professzor hozzátette, remélik, hogy eredményeik egyszer és mindenkorra lezárják a képzeletbeli G-pontról folyó vitát.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/g-ovezet