Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Mitől lehet Ön is boldog? /A C-vitamin/

Ki hinné, hogy a vitaminok lelkiállapotunkra is erős hatással vannak? A mai modern pszichofiziológusok egyszerű biokémiai folyamatok eredményének tartják a boldogságot. Talán illúzióromboló, de nagy gondolatok, lenyűgöző művészi alkotások sem jöhetnének létre a noradrenalin illetve a béta-endorfin közreműködése nélkül.

Az idegsejtekben tárolódó C-vitamin bármikor készen áll arra, hogy segítse a szervezet noradrenalin előállítását, azét az anyagét, amely éberré és eufóriássá tesz bennünket.

Hatalmas adag noradrenalin termelődik szervezetünkben pl. vészhelyzetek esetén. Ez az izgató anyag felhajtja a vérnyomást, azonnal frissé tesz bennünket és jobb koncentrációra leszünk képesek. Jó hangulatunknak pedig nem más a titka, minthogy a noradrenalin elősegíti a béta-endorfin nevű opiát peptid termelését, ami a szervezetünkben keletkező örömokozó drogot tartja életben.

Megdöbbentő adat fogorvosoktól,  ami a népesség 80%-át érinti> > [0]

Az örömérzet szempontjából nem az a lényeges, hogy minél magasabb legyen a bétaendorfin-szint, ennél sokkal fontosabb, hogy minél hamarabb képes legyen emelkedni. C-vitamin jelenléte nélkül pedig mindez lehetetlen.

-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >> [1]

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Egyesült Államok biokémikusai az öngyilkosság gondolatával foglalkozóknál és a depresszióval küzdőknél megpróbálják emelni (elsősorban C-vitamin segítségével) a természetes béta-endorfin képződést.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/themes/health/vitamin1.htm