Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Női érzelmek, amelyekre nem vevők a férfiak

A férfiakat inkább az érdekli, hogy tudják, mikor boldog a párjuk, és nehezebben viselkednek empatikusan a nők negatív érzelmeivel szemben, pedig a nők igényelnék azt, és inkább azt szeretnék, hogy a párjuk észrevegye, ha rosszkedvűek.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság kutatása szerint a férfiak kifejezetten fenyegetőnek érzik kapcsolatuk szempontjából a nők negatív érzelmeit, emiatt csak azok pozitív reakcióira kíváncsiak, pedig a nőket a tanulmány szerint az is boldoggá teszi, ha a partnerük empatikusan viselkedik velük, ha éppen idegesek, vagy dühösek.

A kutatásba 156 heteroszexuális párt vontak be, akiket arra kértek, hogy meséljék el egyik frusztráló konfliktusokat, ami az elmúlt pár hónap során történt. A kutatók ezután néhány mondatos összefoglaló videoanyagot vágtak össze a történetekből, amit levetítettek a pároknak. Ezt követően 10 percet kaptak, hogy újból megvitassák a hallottakat, és megpróbálják jobban megérteni egymás álláspontját. A kutatók ezt is videóra vették, majd bemutatták nekik. Miközben a párok a saját vitájukat nézték, a tudósok kielemezték a viselkedésüket, és elektromos jelvevő készülékkel is megfigyelték őket.

A tudósokat is meglepték az eredmények, mivel azok a nők voltak elégedettebbek, akiknek partnere megértette, hogy mikor voltak idegesek és miért, és erre empatikusan is reagált.

"Ez összhangban áll azzal, amit a kapcsolatokról tudunk, vagyis, hogy az elégedetlen nők gyakran tapasztalják, hogy partnerük egy konfliktus során válaszul inkább érzelmileg kikapcsol" – állapította meg a kutatás vezetője, Shiri Cohen a Harvard Egyetemtől.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/nok-negativ-erzelmei