Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Állandó erekciót okozott egy tetoválás

Hogy barátnőjének kedveskedjen, egy 21 éves iráni férfi rávarratta a péniszére szerelme nevének a kezdőbetűjét egy perzsa szöveg kíséretében. A romantikus tett azonban állandósult részleges erekciót okozott a férfinak. 

A perzsa tetovált szöveg – mely sok szerencsét kíván az utazásaihoz – sok kérdést felvet, nem utolsósorban hogy a szerencse pontosan mire is irányul. Mindenesetre orvosi szempontból kétségtelenül elhibázott lépés volt a fiatal szerelmes részéről. Az esetet egy iráni urológus jelentette a Journal of Sexual Medicine lapnak, amelyben elmagyarázza, hogy szerint a problémát az „ősi tradicionális” technika okozta, melynek során a tetoválást kézzel készítették, vagyis nem ellenőrizhető, hogy a tű milyen mélységben hatol be a bőrbe. „Először a tűt a bőrbe szúrják, majd behelyezik a színezőanyagot” – fűzte hozzá az urológus. Ráadásul a tetováláshoz hennát, hamut, és egyéb pigmentanyagot használtak fel.

Az iráni férfi elmondása szerint az eljárás fájdalmas volt, de pár nap múlva a fájdalom megszűnt. Ekkor azonban éjjel hosszan tartó merevedésre lett figyelmes, ami napok alatt szinte állandósult.

Ha az erekció néhány óránál hosszabb ideig tart, akár veszélyes is lehet, hiszen csökken a véráramlás, a pénisz szivacsos szövete nem jut elég oxigénhez és így károsodhat. Ez az állapot ráadásul a vérnyomást is megemelheti, ami további gondokat okozhat. Az iráni orvosok szerint valószínűleg a tű túl mélyre hatolhatott a férfi péniszében, ami megsértette az ereket. Ezért a férfit egy specialistához irányították, aki eltávolíthatta volna a felhalmozódott vért, ebbe azonban nem egyezett bele.

Mivel a férfi még mindig képes a szexre, és többé-kevésbé normális merevedést is tud produkálni, a további kezeléseket is elutasította. Az esetről az iráni orvosok úgy nyilatkoztak, hogy egyedi, és ellenzik a pénisztetoválást.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/penisztetovalas-merevedes