Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A kenyér is lehet ugyanolyan káros, mint a chips

Bizonyos bolti kenyerek szeletenként annyi sót tartalmaznak, mint egy csomag sózott chips, némelyik pedig olyan sós, mint a tengervíz – derítette ki egy nagy-britanniai felmérés.

A brit szupermarketekben és pékségekben kínált kenyerek több mint felének egyetlen szeletében legalább fél gramm só található, ami megegyezik egy átlagos csomag sózott burgonyasziromhoz adott só mennyiségével.

A The Daily Telegraph brit napilap online kiadása által idézett felmérés szerint a Paul elnevezésű láncolatban árult egyik barna kenyér 100 grammja 2,83 gramm sót tartalmaz, ez a tengervíznél nagyobb sókoncentrációnak felel meg.

A brit boltokban árult 300 népszerű kenyérfajta vizsgálata során az derült ki, hogy az öt legsósabb kenyér közül négy barna kenyér, holott az a közkeletű feltevés, hogy a barna kenyér egészségesebb a fehérnél.

A felmérést egy, a sófogyasztás csökkentését megcélzó akciócsoport (a Cash) végezte, miután a brit egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy az emberek az étrendjükben szereplő kenyérrel veszik magukhoz teljes napi sófogyasztásuk ötödét, megelőzve ezzel minden más ételtípust.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/kenyer-so