Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Saját zsírral eltüntethetők a szem alatti karikák

Szakemberek szerint legalább három évig biztosít fiatalos kinézetet az az eljárás, amelynek során az alsó szemhéj alatti területet a páciens hasáról vagy combjáról leszívott zsírral töltik fel.

Az orvosok szerint a zsírátültetés sokkal „természetesebb” eljárás, mint az iparilag előállított ráncfeltöltő anyagok alkalmazása, bár elég magas az esetleges komplikációk előfordulási aránya, és egyelőre a beavatkozás ára is meglehetősen magas.

„A saját zsírral történő ráncfeltöltés egyre népszerűbb a fiatalabb kinézetre vágyók körében, és a páciensek többségénél a sebészeti beavatkozás eredménye átlagosan három évig tart” – mondta Dr. Cory Yeh, a kaliforniai Laguna Woods Kórház plasztikai sebésze. Az eljárás mindössze egy órát vesz igénybe, az ára viszont elég magas: 3 500 és 4 000 dollár között mozog.

A műtéti beavatkozást követően a két leggyakrabban előforduló komplikáció a szem alatti terület feldagadása, illetve a kisebb mértékű aszimmetria szokott lenni, mondta Dr. Edwin Williams, a New York-i Albany Orvosi Központ plasztikai sebésze.

A saját zsír átültetése valóban jóval drágább szépészeti beavatkozás, mint a mesterséges, szilikonos ráncfeltöltés, de azt évről évre meg kell ismételni, míg a saját zsírral való feltöltésnek tartósabb hatása van, és sokkal természetesebb az eredmény, nyilatkozta Dr. Jason Meier a Reuters Health-nek.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/szem-sajat-zsir-feltoltes