Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

70 körül újra fontos lesz a szex a nőknek

Egy brit felmérés eredménye szerint a hetvenes éveikben járó nőknek fontosabb a szexuális vonzalom, mint negyvenes éveikben járó társnőik számára, idézte a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.

A Netmums elnevezésű, szülőknek szóló honlap és a Saga magazin közös felmérésében kilencezer 16 és 75 év közötti nőt kérdeztek meg arról, hogy mi az, amit leginkább keres egy hosszútávú kapcsolathoz választott partnerében. A válaszok alapján legkevésbé a középkorú nők értékelték fontosnak a testi vonzalmat, a fiatalabb és idősebb nők is nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a kémiának.

Nem különösen meglepő a felmérés eredményei közül az, hogy a fiatal nők magas, jóképű, törekvő és gazdag férfi felbukkanására várnak, míg az idősebb nemzedékek képviselői számára fontosabb a kedvesség, megbízhatóság és a barátság, amikor a tökéletes partner kerül szóba. A fiatal nők legfőképpen romantikára vágynak, 49 százalékuk tette ezt kívánságlistája élére, ezt követte 21 százalékkal az óhaj, hogy törekvő legyen a jelölt.

A felmérés készítői érdekesnek találták viszont, hogy ötven fölött visszatér a szexuális vonzás utáni vágy a nők elvárásai közé, és hogy az őszinteséget kevesebben helyezték közülük a fontossági lista élére, mint a fiatalabb válaszadók. Utóbbit az évtizedek alatt kifejlődött valóságismeret és gyakorlatiasság is magyarázhatja a kérdezők szerint.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/szexualis-vonzalom-idos-nok