Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Bizonytalanságból színlelnek orgazmust a nők

Lehet, hogy sok nő vitatja, de egy kutató mégis azt állítja, hogy a nők többsége azért színlel orgazmust, mert saját bizonytalanságát leplezi, és fél kimutatni gyengéd érzelmeit.

A színlelt orgazmusról sok szó esik a filmekben és a női magazinokban, ám tudományos szempontból keveset tudni a jelenségről, ami katasztrófa Erin Cooper, a pennsylvaniai Temple Egyetem munkatársa szerint. A kutató a jelenség vizsgálatához 366, 18-32 éves nőt kérdezett ki, akiknek 60%-a saját bevallása szerint színlelt már orgazmus korábban.

A gyönyör tettetése a legritkább esetben történik a partner érzéseinek kímélése céljából, a hátterében sokkal inkább az intimitástól való félelem vagy a saját szexualitás miatti bizonytalanság áll, esetleg az, hogy a nő szeretne minél előbb véget vetni az aktusnak.

„Azok a nők, akik érzelmileg nehezen kerülnek másokkal egy hullámhosszra, a szexben is problémásnak találják ugyanezt. Többségüknek nagy szüksége lenne egy szakember segítségére. Még keveset tudunk a jelenségről, így nem világos, hogy ez az oka vagy a következménye bizonyos zavaroknak.” – mondta el Cooper az amerikai Pszichológiatudományi Társaság éves találkozóján.

A megkérdezettek egy kisebbik része a többségtől egészen eltérő okból tettet orgazmust: így tudják növelni saját szexuális élvezetüket. Cooper szerint az ilyen nők általában sokkal magasabb fokú szexuális élvezetet élnek át, és nem feltétlenül kell elítélni ezt a stratégiát.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/szinlelt-orgazmus-oka