Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Síkosítóval jobban élvezik a szexet a nők

A síkosítók használata csökkenti az irritációt, és élvezetesebbé teszi a szexuális együttléteket a nők számára, derítette ki egy amerikai kutatás.

„Annak ellenére, hogy milyen széles körben elérhetőek ezek a termékek, nagyon kevés kutatás foglalkozik azzal az alapvető kérdéssel, hogyan járulnak hozzá a síkosító krémek szexuális örömszerzéshez” – állapította meg Debby Herbenick, az Indiana Egyetem szexológusa.

A szakember és munkatársai közel 2500 nőt vontak be tanulmányukba, amelyben víz és szilikon alapú síkosítókat egyaránt vizsgáltak. Az eredmények szerint a szexuális együttlétek közben síkosítót használó nők nagyobb szexuális örömről és kielégülésről számoltak be, mint a síkosítót nem használók.

Hüvelyi vagy anális közösüléskor a síkosítók alkalmazása a nők 70 százaléka számára biztosított nagyobb élvezetet, a maszturbáció esetében pedig 60 százalékuk tapasztalt hasonló pozitív hatást. A fokozottabb öröm mellett a víz alapú készítmények használatakor a résztvevők kevesebbszer tapasztaltak kellemetlen nemi szervi tüneteket és fájdalmat.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/sikositok-szexualis-egyuttlet