Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Libidónövelő beszélgetés az orvossal

Az alacsony libidó a nők körében az egyik leggyakrabban előforduló szexuális természetű probléma, aminek megoldásához amerikai kutatók szerint egyeseknél elég lehet az is, ha szakemberrel konzultálnak.

Andrea Bradford, a Baylor Orvostudományi Egyetem pszichológusa munkatársaival kétszáz, a témában érintett nőt vizsgált, akik egy része nőknek szánt libidónövelő gyógyszert, másik része pedig placebót, azaz hatóanyag nélküli tablettát kapott. A résztvevőknek szexuális életük alakulásáról is be kellett számolniuk.

A kutatók meglepő módon azt találták, hogy a placebót kapott nők egyharmada jelentős javulást jelentős javulást tapasztalt tüneteit illetően, főként a szexuális együttlétek gyakoriságában. Sok nő saját elmondása szerint a kutatás ideje alatt jobban élvezte a szexet, mint bármikor előtte, annak ellenére, hogy partnere semmit sem csinált másképp, mint addig bármikor.

Bradford szerint a kedvező eredmény annak köszönhető, hogy a kutatás során minden résztvevőnek lehetősége volt beszélnie olyan szakemberrel, aki nem csak meghallgatta őket, de komolyan is kezelte problémájukat.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/libido-beszelgetes