Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Könnyebbé válhat a dohányzásról való leszokás

Új eljárás segítheti azokat, akik szeretnének leszokni a dohányzásról. A módszer a hagyományos inhalációs eszközöknél hatásosabban juttatja a szervezetbe a nikotint, és azonnal csökkenti a nikotinhiánnyal járó tüneteket.

A Duke Egyetem Egészségügyi Központjának kutatói szerint az eljárás azonnal csökkenti a hiánytüneteket, ráadásul a szokásos leszoktató módszerekhez képest kevesebb torokirritációt okoz.

Az alkalmazott új vivőanyag (porított piruvát) a nikotinnal apró részecskéket alkot, ami gyorsabb felszívódást tesz lehetővé, hasonlóan a valódi dohányzás folyamatához.

A kutatók kísérletükben a hagyományos inhalációs eszközöket hasonlították placebóhoz, illetve az új módszerhez. A nikotin-piruvát belégzése a vérben gyorsabb változást eredményezett, az ezt használó betegek a cigaretta utáni vágyuk gyors csökkenéséről számoltak be, kevesebb irritáció mellett.

Dr. Rose szerint kecsegtető eredményeiket még további vizsgálatokkal kell igazolni, azonban ha minden jól halad, az eljárásukra épülő termék 3-5 éven belül kereskedelmi forgalomban is kapható lesz.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/leszokas-nikotin-piruvat