Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

A nagyik is élvezik a szexet

Az öregedés nem jelenti automatikusan azt, hogy a szex eltűnik az ember életéből: egy amerikai kutatás arra derített fényt, hogy az idős párok is aktív nemi életet élnek.

A Chicagói Egyetem Közvélemény-kutató Központja által végzett felmérés során az 57 és 64 év közötti férfiak 85, míg a nők 62 százaléka nyilatkozott úgy, hogy élt szexuális életet az elmúlt egy év során.

75 és 85 év között ezek az arányok már alacsonyabbak, de korántsem annyival, mint amennyivel várnánk: a férfiak 38, és a nők 17 százaléka mondta azt, hogy élt szexuális életet a múlt évben.

A kérdőív ugyan kifejezetten az előjátékból és vaginális közösülésből álló aktusra kérdezett rá, de sokan beszámoltak orális szexről is, konkrétan az 57 és 64 év közötti korosztály férfi tagjainak 62 százaléka, a nőknek pedig 53 százaléka nyilatkozott úgy, hogy próbálta az elmúlt egy év során az élvezetek ilyen fajtáját.

A kutatás eredményei a The Journals of Gerontology című neves szaklapban jelentek meg.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/szex-idosek