Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Nagyobb mellet saját zsírból!

A zsírleszívás során kinyert zsírszövet újbóli – például mellnagyobbítás céljára történő – felhasználását régóta vita tárgyát képezi. Egy kutatás szerint a módszerrel ki lehetne váltani a sok szövődményt okozó implantátumokat.

A zsírszövet újrafelhasználását ellenzők szerint nincs elég vizsgálati eredmény a beavatkozásról, továbbá a mellbe beültetett zsírszövet idővel felszívódhat vagy elmeszesedhet. Utóbbi esetén a mammográfiás vizsgálat során tévesen mellrákot diagnosztizálhatnak, mindez pedig megnehezíti az esetleges valódi rákos elváltozás felfedezését. 

Egy új kutatás azonban cáfolja ezeket az aggodalmakat. A vizsgálatban 50, 17 és 63 év közötti nőt követtek a plasztikai műtét után átlagosan 3 évig. Megállapításaik szerint a leszívott zsírszövet mellbe való beinjekciózása egyszerű és gyors (nem tart tovább 90 percnél), és hosszú távon sem tapasztalták, hogy a beültetett szövet elmeszesedett volna.

A beültetett szövet az esetek 85 százalékában fennmaradt, átlagosan 210 milliliternyi sikeres mellnövelést eredményezve – hangzott el az Amerikai Plasztikai Sebészeti Társaság Seattle-ben tartott konferenciáján.

A kutatók szerint az implantátum beültetésénél jóval biztonságosabb eljárásról van szó.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/zsirleszivas-mellnagyobbitas