Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Alig fél kilósra fogyott a koraszülött baba

Indiai orvosok sikeresen mentették meg a világ legkisebb súlyú babáját, aki több mint egy hónapon át szorult gépi lélegeztetésre születése után.

A kicsi idén július 21-én látta meg a napvilágot mindössze 682 grammos súllyal, de egy tüdőfertőzésnek köszönhetően 447 grammra fogyott. „A kezelés alatt a kisfiú súlya 447 grammra csökkent, így ő lett a világ legkisebb súlyú gyermeke. Nehéz időszakon ment keresztül, mert a tüdeje éretlen volt, ezért surfactans injekciókat kapott. Csaknem 38 napon át tartottuk lélegeztető gépen. A legjobb az, hogy számtalan probléma ellenére a kisbaba neurológiai státusza kielégítő, most már anyatejet kap” – mondta Dr. Dhananjay Mangal.

A kórház orvosai javaslatot tettek arra, hogy a kisfiú neve bekerüljön a Limca Rekordok Könyvébe. A baba édesanyja, Deepika Chaturvedi a terhesség 26. hetében hozta világra gyermekét. A kisfiú ikertestvérét sajnos nem sikerült megmenteni. A szülők és a rokonok most nagyon büszkék a kis jövevényre, hogy túlélte a kemény megpróbáltatásokat.

„Nehéz szavakba önteni az érzéseinket. Örülünk, hogy ő lett a legkisebb baba a súlya alapján. A legjobb, hogy megmenekült, pedig mi már feladtunk minden reményt. Az orvosok sem sok jóval kecsegtettek, de hálásan köszönjük nekik az emberfeletti küzdelmet” – mondta az anya. A gyermek a Suryansh nevet kapta.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/fel-kilos-koraszulott