Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Ellenezzük a gyógyszerszedést, mégis élünk vele

Egy most készült felmérés szerint a magyar lakosság úgy véli, hogy az egészséget a stressz és a dohányzás mellett a túlzott gyógyszerfogyasztás károsítja a leginkább. A legtöbben mégis a tablettákhoz nyúlnak, ha az egészségükért tenni akarnak – írja a keddi Népszabadság.

A megkérdezettek negyven százaléka kimondottan gyógyszerellenes. A többség tart a készítmények mellékhatásaitól is, mégis, úgy tűnik számukra, hogy ez a legegyszerűbb megoldás, ha szabadulni akarnak az egészségügyi panaszaiktól – mondta el a lapnak Lantos Zoltán, a kutatást végző GfK Hungary egészségügyi szekciójának vezetője.

Az óvatosság, a túlzott gyógyszerszedéstől való félelem nem alaptalan. Évente csak az egyes fájdalomcsillapítók okozta gyomorvérzés miatt úgy húszezren kerülnek kórházba. A nálunk leginkább használt nyugtatók, antibiotikumok és hashajtók is komoly károkat okozhatnak a szervezetünkben. A szakember „ördögi körről” beszél, ami pillanatok alatt kialakulhat a piruláktól, az eredeti panasznál lényegesen összetettebb gondot okozva – olvasható a cikkben.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/gyogyszerellenes-magyarok