Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

A nők egyre szépülnek, a férfiak ősemberek maradtak

Egy új tanulmány szerint az evolúció során a nők egyre szebbek lesznek, míg a férfiak külsőre megragadtak a kőkorszakban.

A tanulmányban a Helsinki Egyetem munkatársa, Markus Jokela bemutatta, hogy a szép nőknek több gyerekük van, mint a csúnyábbaknak, ezeknek a gyerekeknek pedig a nagy többsége lány. Ők is általában vonzóak, és hajlamosabbak arra, hogylánygyermeknek adjanak életet felnőtt korukban.

A megállapítás alapjául szolgáló adatok Amerikából származnak, 1 244 nőtől és 997 férfitól, akiket négy évtizeden át követtek nyomon – közölte aThe Times online kiadása. A résztvevők szépségét fotók alapján értékelték a tanulmány időtartama alatt. Megnézték azt is, hogy hány gyermekük született.

Az eredmények szerint a szép nőknek 16%-kal több gyermekük született, a nagyon szépeknek pedig 6%-kal több, mint azoknak, akik nem annyira tetszetősek. A férfiak esetében azonban nem ez történik: a jóképű férfiaknak nem születik több gyermekük. A tudósok szerint ez arra utal, hogy a férfiakon nincs akkora nyomás, hogy a megjelenésükön javítsanak.

A Londoni Közgazdasági Iskola evolúciós pszichológusa, Satoshi Kanazawa egy korábbi tanulmányában azt találta, hogy a vonzó szülőknek sokkal nagyobb arányban születnek lányaik. „Ha a szebb szülőknek több lányuk van és a külső vonzerő örökölhető, abból logikusan az következik, hogy a nők több generáción át inkább szépülnek, mint a férfiak” – mondtaKanazawa.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/szep-nok