Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Reggeli nélkül nehezebb a fogyás

Kutatások szerint a reggeli elhagyása olyan folyamatokat indít be az agyban, amelyek következtében napközben jobban kívánjuk a magasabb kalóriatartalmú ételeket. Ha tehát le szeretnénk adni plusz kilóinkat, nem tanácsos reggel éhezni.

„A reggeli elhagyása természetes módon éhséget eredményez, emellett azonban az agy jutalomközpontjában is jelentős változásokat hoz létre” – nyilatkozta Dr. Anthony Goldstone, az Imperial College London munkatársa.

A kutató és munkatársai húsz egészséges önkéntes segítségével vizsgálta a reggeli elhagyásának hatását. A résztvevőknek különböző ételeket kellett osztályozniuk. Azok, akik a kísérlet napján kihagyták a reggelit, sokkal kívánatosabbnak osztályozták a magasabb kalóriatartalmú ételeket, mint azok, akik rendesen reggeliztek.

„Valószínű, hogy agyunk jutalomközpontja vonzóbbnak láttatja a magasabb kalóriatartalommal rendelkező ételeket, ha kihagyunk egy étkezést, különösen, ha az a reggeli első étkezés – nyilatkozta Goldstone. –Ez lehet a magyarázata annak, miért nem sikerül a legtöbb embernek éhezéssel és az étkezések kihagyásával lefogyni. A legjobb, ha egy bőséges, de egészséges és kalóriaszegény reggelivel kezdjük a napot, így sikerülhet megőrizni egészséges testsúlyunkat.”



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/reggeli-elhagyasa