Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

A YouTube segített az otthonszülésnél

Egy háromgyermekes brit apa a YouTube videómegosztó portálon szerzett tudásával tudta világra segíteni negyedik gyermekét.

Amikor egy este Marc Stephens szülésről szóló videókat nézegetett a YouTube-on – például arról, hogyan hozzunk világra gyermeket egy taxiban –, nem is sejtette, hogy frissen megszerzett tudására már pár óra múlva szüksége lesz. Felesége,Jo, ugyanis még aznap este vajúdni kezdett.

A házaspár otthoni szülést tervezett, de a kórház éppen egy szülésznőt sem tudott kiküldeni hozzájuk, ezért azt mondták nekik, hogy menjenek be a kórházba, vagy küldenek egy rohammentőt.

Kórházba menni azonban már nem volt idő, mert Jo, aki korábban mindhárom gyermekét igen rövid idő alatt hozta világra, a fürdőszobából kijövet összecsuklott, és a férj már látta is a születendő gyerek fejét.

"Nem volt időm a kétségbeesésre. A legkisebb lányom felébredt, és mögöttem állva, végignézte az egész szülést" – idézte a férfit a The Daily Telegraph brit napilap honlapja. Jo szerint ez a negyedik volt a legnyugodtabb szülése. "Nagyon élveztem; egyáltalán nem estem pánikba" – mondta az asszony, dicsérve férje higgadtságát.

A sikeres szülés után – melynek eredménye egy negyedik kislány – megérkeztek a mentők is, akik gratuláltak Marcnak a jól végzett munkáért, és az ilyenkor szükséges vizsgálatok elvégzéséhez az anyát és a csecsemőt kórházba vitték.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/otthonszules-youtube