Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Egy olcsó megoldás allergiásoknak

A tél után lassan mindenhol előbújnak a rügyek, és virágba borulnak a fák. Ez sajnos sokaknál együtt jár a szezonális allergiás tünetek (orrfolyás, tüsszögés, szemirritáció) megjelenésével is. A tünetek egy egyszerű módszerrel is enyhíthetők.

A tavasz sok allergiás számára nehéz időszak kezdetét jelenti, hiszen ilyenkor kezdenek virágozni az erős allergén tulajdonságokkal rendelkező fák (tölgy, nyírfa, nyárfa, szil, éger, boróka). Bár a szezonális allergia kezelésére rengeteg gyógyszer áll a rendelkezésünkre, a legtöbbnek kellemetlen mellékhatásai lehetnek, így jobb, ha az egyszerűbb, természetes megoldásokat keressük.

A Mayo Klinika legfrissebb kutatási eredményei szerint a napi kétszeri sós vízzel történő orrmosás jelentősen csökkenti az allergiás tüneteket a legtöbb légúti allergiás betegnél. A módszer olcsó és teljesen veszélytelen, ezért egy próbát mindenképp megér.

A szakértők szerint a legjobb a testmeleg, enyhén sós vizes öblögetés, ez ugyanis kitisztítja az orrüreget és feloldja a benne lévő váladékot.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/allergia-orrmosas