Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Húsz év után az internet miatt merészkedett először utcára

Húsz év után merészkedett az utcára egy agorafóbiás brit nő, miután az interneten egy "segíts magadon" kurzus anyagára bukkant.

A negyvenéves South Shields-i illetőségű Sue Curtis élete felét töltötte a négy fal között. Az asszony azután zárkózott be, hogy 1989-ben súlyos pánikrohamok törtek ki rajta. Volt olyan nap, hogy 15-20 alkalommal hatalmasodott el rajta a pánikszerű félelem. Az agorafóbia olyannyira úrrá lett rajta, hogy 2000-ben lakása nappalijában mondta ki a boldogító igent férjének – olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.

Most mindössze hat hét kellett, hogy a kétgyermekes anya, miután megfelelő tanácsokra bukkant az interneten, kimerészkedjen az utcára, amelyhez egyébként a kedvet a Google Map Streeet View szolgáltatása hozta meg.

Az utóbbi években az asszonynál az agorafóbiához egy sor más fóbia is társult. Így Sue Curtis irtózott a hajmosástól, a fogmosástól, de attól is, hogy felkeljen.

Életében egycsapásra megváltozott minden, amikor felfedezte az interneten a tanácsokat, s lépésről lépésre elvégezte a gyakorlatokat. „Végigcsináltam a gyakorlatokat, s megtanultam leküzdeni a szorongásomat” – magyarázta.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/agorafobias-no