Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Nő a rendellenességgel született csecsemők száma

Ugrásszerűen nőtt a rendellenességgel született csecsemők száma, Magyarországon nem egészen kétóránként, Kínában minden félórában születik egy – írja a Népszabadság.

Csáky-Szunyogh Melinda, az Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Veleszületett Rendellenességek Országos Felügyeletének vezetője a lapnak azt mondta: a születések öt-hat százalékánál fordul elő valamilyen rendellenesség. Tavaly körülbelül ötezer gyermek jött így a világra.

A vezető szerint Magyarországon egyáltalán nincs érzékelhető hatása sem az idősebb kori gyerekvállalásnak, sem a környezeti ártalmaknak. Inkább a pontos statisztika miatt hallani több estről – mondta a lapnak.

A cikk szerint a tíz legfőbb halálozási ok között szerepel, és a csecsemőhalandóság második legfontosabb tényezője ma is a születési rendellenesség, ami a magzathalállal végződő koraszülések, és az újszülött halálozások negyedéért tehető felelőssé. A rendellenességek a téli és a kora tavaszi hónapokban születetteknél gyakoribbak, mint a nyáron világra jötteknél.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/szuletesi-rendellenesseg-csecsemo