Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Síkosító gélt osztogat a brazil kormány

Az immár hagyományosan járó női és férfi óvszerek mellé idén első ízben 15 millió tasak síkosító gélt is szétoszt ingyen a rászorulók között a brazil kormány az AIDS-prevenció részeként.

Az egészségügyi minisztérium tavaly 20 millió gumi óvszert osztott szét az AIDS és más, nemi úton terjedő betegségek megelőzése céljából. Az idei 15 millió tasak síkosító gélt a legveszélyeztetettebb rétegek – a homoszexuálisok, a transzneműek és a szexmunkások – kapják, hogy biztonságosabbá tegyék a legkockázatosabb szexuális aktust, az anális közösülést.

A minisztérium szóvivője szerint az lenne az ideális, ha évente legalább 30 millió gumi óvszert és ugyanennyi adag síkosítót tudnának szétosztani, de ezt csak a jövőre lehet elérni.

A „prevenciós szett” jó részét a karnevál idején osztják szét, amikor tetőpontjára hág a szexuális szabadság, és a legnagyobb a fertőzésveszély. E betegségmegelőzési programra 110 millió forintnak megfelelő összeget áldoz a világ legnépesebb katolikus országának kormánya.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/sikosito-gel-ovszer