Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://www.vital.hu)

Lábujjharapdálás ébresztette a kómából

Egy kínai férfinak sikerült az, ami az orvosoknak nem: tíz év után felébresztette feleségét a kómából – úgy, hogy megharapta a lábujját.

A férfi elmondása szerint az évek során mindent megtett azért, hogy feleségét felébressze a kómából: bömböltette a rádiót, énekelt neki és beszélt hozzá, és még a csiklandozással is próbálkozott, de semmi sem segített.

Az isteni szikra akkor pattant ki a férj agyából, amikor eszébe jutott, hogy valahol hallott a talpon található rengeteg idegvégződésről. Először gyengéden harapdálni kezdte felesége lábujjait, majd évekig rendszeresen művelte ezt a tevékenységet. Kitartása meg is hozta a gyümölcsét, tíz év után ugyanis egy nap a harapdálás közben a felesége megszorította a csuklóját.

Az asszony, aki egy munkahelyi balesetben szerzett fejsérülés miatt esett kómába, magához tért. Ma már tudja mozgatni a karjait és mosolyogni is képes, bár a beszédre még mindig képtelen. A házaspár 27 éve van együtt, a férj pedig most új csodára vár: hogy egyszer újra hallhassa felesége hangját.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://www.vital.hu/koma_labujj